نيني سايت
ارائه خدمات روانشناسي

آيا استفاده از موبايل در بارداري براي جنين خطر آفرين است؟ يكي از سوالاتي كه براي اغلب بانوان باردار وجود دارد، اين است كه اگر در دوران بارداري از موبايل استفاده كنند، آيا براي جنين آن‌ها مشكلي ايجاد مي‌شود يا خير. استفاده طولاني مدت از موبايل طي دوران حاملگي به خصوص در 15 هفته اول كه ارگان‌هاي اصلي و حياتي جنين شكل مي‌گيرند؛ مي‌تواند پيامدهاي منفي همچون اختلالات رفتاري، بيش‌فعالي، سقط جنين و … را در پي داشته باشد.به همين دليل توصيه مي‌شود مادران باردار زمان‌هاي خالي خود را به جاي استفاده از موبايل به صورت ديگري همچون مطالعه كتاب پر كنند. در ادامه اطلاعات كامل‌تري پيرامون ضرر و آثار موبايل بر جنين ارائه كرده‌ايم.

منبع: استفاده از موبايل در بارداري

استفاده از موبايل در بارداري

زماني كه تلفن همراه روشن باشد، امواج راديويي را به نام تابش الكترومغناطيسي غيريونيزه از خود ساطع مي‌كند تا به اين وسيله با دكل‌هاي مخابراتي در ارتباط باشد. بد نيست بدانيد تابش الكترومغناطيسي غيريونيزه از ديگر لوازم الكترونيكي همچون لپتاپ‌ها، تلويزيون، مايكروويو و … نيز ساطع مي‎‌گردد.

اين تشعشات غيريونيزه هستند و به همين دليل بسيار خفيف‌تر از تشعشعات يونيزه همچون اشعه ايكس مي‌باشند؛ پس داراي تاثيرگذاري پاييني هستند. اما با تمامي اين شرايط نيز جنين موجودي بسيار آسيب‌پذير داخل رحم است كه مي‌تواند با قرار گرفتن در برابر اين تشعشعات هر چند ضعيف، دچار آسيب شود.

لازم است اشاره كنيم طي 15 هفته اول بارداري، ارگان‌هاي اصلي بدن جنين شكل مي‌گيرد و مي‌توان گفت حساس‌ترين دوراني است كه جنين بيش از زمان‌هاي ديگر در معرض آسيب مي‌باشد. به همين دليل توصيه مي‌شود مادران باردار استفاده از موبايل را به حداقل برسانند تا دچار عوارض و خطرات جبران‌ناپذير اين تشعشعات بر روي سلامتي فرزندشان نشوند.

توصيه علمي پيرامون استفاده از موبايل در بارداري

بديهي است زماني مي‌توان به يك گفته اعتماد كرد كه ريشه علمي داشته باشد؛ به همين دليل قصد داريم نظر علم را پيرامون استفاده از موبايل در بارداري ارائه كنيم.

متاسفانه در زمينه تاثير موبايل بر جنين در زمان بارداري، تحقيقات و پژوهش‌هاي دقيقي صورت نگرفته است و دليل اين موضوع نيز اين است كه براي انجام آزمايشات تاثير موبايل در زمان بارداري محدوديت‌هايي وجود دارد.

در واقع پژوهشگران در مورد تاثير موبايل بر روي جنين در دوران بارداري با مشاهده عيني مادران نظر داده‌اند و تا به حال افراد را به صورت مستقيم و مداوم در معرض امواج موبايل قرار نداده‌اند تا از تاثيرات آن به طور دقيق اطلاعاتي را ارائه كنند.

نتايج تحقيقات علمي پيرامون استفاده از موبايل در بارداري

محققان در پي فرضيه‌هايي كه پيرامون آسيب‌هاي موبايل در زمان بارداري وجود دارد؛ تحقيقات معدودي را انجام داده‌اند. امكان انجام تحقيقات به صورت كامل بر روي انسان‌ها وجود ندارد به همين دليل پژوهشگران سعي كرده‌اند براي دريافت نتيجه بهتر بر روي موش‌هاي آزمايشگاهي كار كنند.

بر اساس اين آزمايشات موش‌هايي كه طي دو هفته در معرض امواج راديويي قرار گرفته بودند، پس از تولد نشانه‌هاي برخي مشكلات رفتاري در آن‌ها ديده مي‌شد كه مشابه آن در انسان‌ها اختلال بيش فعالي و يا نقص توجه است. در عين حال بسياري نيز اين نتايج را قابل تعميم به انسان نمي‌دانند.

در پي اين تحقيقات پژوهشگران، مادراني را كه بيش از ديگران در طول روز از موبايل استفاده مي‌كنند را مورد مشاهده و بررسي قرار دادند. نتيجه نشان داد كه كودكان متولد شده در اين شرايط به احتمال بيشتر دچار برخي اختلالات همچون بيش فعالي هستند.

در نتيجه گيري كلي بايد بگوييم كه تا به حال هيچ نتيجه علمي و دقيقي مبني بر تاثيرات منفي موبايل بر روي جنين انسان در طول بارداري به دست نيامده است. دليل اصلي اين موضوع نيز محدوديت‌هايي است كه در اين زمينه وجود دارد. توصيه نهايي نيز اين مي‌باشد كه مادران طي دوران بارداري استفاده از موبايل را به حداقل برسانند.

آسيب هاي ناشي از استفاده از موبايل در باراري

درست است كه پژوهش‌هاي علمي دقيقي در زمينه تاثير موبايل بر روي جنين طي دوران بارداري صورت نگرفته است؛ اما فرضياتي در اين زمينه وجود دارد كه به مادران باردار هشدار مي‌دهد از موبايل خود به صورت كنترل شده‌اي استفاده كنند. در ادامه قصد داريم به آسيب‌هاي ناشي از استفاده از موبايل در باراري بپردازيم.

1.مشكلات رفتاري

در هفته‌هاي اول بارداري بافت مغز جنين به طور كامل شكل نگرفته است و سلول‌هاي آن ديوار محكمي ندارند. همين موضوع سبب مي‌شود كه امواج و تشعشعات تابش شده از گوشي تلفن همراه به راحتي از مغز جنين عبور كند. عبور تشعشعات ناشي از موبايل و ورود آن به مغز جنين، مي‌تواند سبب بروز برخي اختلالات رفتاري همچون بيش فعالي گردد.

2. استفاده از موبايل در بارداري | آسيب در رشد مغزي كودك

همانطور كه اشاره كرديم تشعشات توانايي ورود به مغز جنين را دارند كه همين موضوع مي‌تواند سبب آسيب به مغز نوزاد شود و مشكلات رشدي را براي او ايجاد كند.

3.برهم زدن چرخه خواب و بيداري در جنين

جنين نيز همانند شما در داخل رحم براي خود ساعات خواب دارد. استفاده از موبايل در بارداري براي طولاني مدت موجب به هم ريختگي چرخه خواب فرزندتان در داخل رحم مي‌شود. اين موضوع مي‌تواند سبب افزايش اضطراب كودك پس از تولد شود. شايد اين ارتباط براي تان غير قابل لمس باشد، اما ثابت شده كه روان نوزادان متاثر از فركانس ها واقع مي شود.

4. استفاده از موبايل در بارداري | كم‌وزني

از ديگر مشكلاتي كه استفاده از موبايل در بارداري براي جنين ايجاد مي‌كند، كم‌وزني است. كم‌وزني ضمن اينكه به معناي به دنيا آمدن نوزاد ضعيف مي‌باشد؛ مي‌تواند در آينده زمينه‌ساز بروز ديگر مشكلات همچون اختلال در مهارت‌هاي حركتي، نشستن، چهار دست و پا رفتن، راه رفتن و… شود.

5.افزايش خطر سقط جنين

سقط جنين يكي ديگر از مشكلات رايج در دوران حاملگي برخي بانوان باردار است كه تحت تاثير علت‌هاي مختلفي ايجاد مي‌شود. برخي از متخصصان بر اين باور هستند كه قرار گرفتن در معرض تشعشات ناشي از موبايل، مي‌تواند خطر سقط جنين را افزايش دهد. اما هنوز پژوهش موثقي ارتباطي بين استفاده از موبايل در بارداري با سقط را نيافته است.

راه هاي كاهش استفاده از موبايل در بارداري

  • سعي كنيد همواره به ياد داشته باشيد كه استفاده از موبايل در بارداري براي فرزندتان شما خطر آفرين است.
  • تماشاي تلويزيون، مطالعه كتاب، انجام فعاليت‌هاي هنري همچون نقاشي، سفالگري و … را جايگزين استفاده از موبايل كنيد.
  • براي تماس‌هاي خود از تلفن ثابت استفاده كنيد.
  • براي پاسخگويي به تماس از هندزفري استفاده كنيد تا ميزان آسيب امواج را كاهش دهيد.
  • موبايلتان را دور از شكم، كمر و قلب خود نگه داريد چراكه مي‌تواند سبب ايجاد نوسان در ضربان قلب شما شود.
  • در هنگام خواب بهتر است گوشي تلفن همراهتان را در حالت پرواز قرار دهيد و يا خاموش كنيد تا ميزان امواج آن را به صفر برسانيد.
  • در مواقع نياز اينترنت گوشي را روشن نگه داريد و در مابقي زمان‌ها آن را خاموش كنيد.

در صورتي كه نمي‌توانيد استفاده از موبايل در بارداري را به حداقل برسانيد احتمالا شما دچار نوعي اعتياد رفتاري شده‌ايد؛ توصيه مي‌شود براي درمان اعتياد به تلفن همراه و جلوگيري از آسيب به جنين طي دوران بارداري با يك مشاور در ارتباط باشيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه استفاده از موبايل در باراري مي‌توانيد در هر ساعت از روز از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سوالات متداول

چه زماني آسيب‌هاي ناشي از موبايل در دوران بارداري به بيشترين حد خود مي‌رسد؟

آسيب‌هاي ناشي از موبايل طي ماه‌ها و هفته‌هاي ابتدايي بارداري به بيشترين حالت خود مي‌رسد. طي 15 هفته اول بارداري ارگان‌هاي اصلي جنين شكل مي‌گيرد و تشعشعات حاصل از موبابل مي‌تواند تاثيرات منفي خود را بر روي آن بگذارد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: استفاده از موبايل در بارداري

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/12/25  ] [ ۰۹ ] [ ninimind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 3
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب